Работех 10 години с началниците на РПУ-тата в София и знам колко са сериозни и отговорни. Това заяви бившият началник на "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев пред БНР, след като вчера служебният вътрешен министър Иван Демерджиев обяви, че сменя шефовете на седем от деветте столични районни полицейски управления.

"Колежката от 5 -то РПУ, под чието ръководство беше заловен Георги Семерджиев, прегазил с колата си две млади жени на бул. "Черни връх", не вярвам да е осъществявала чадър и да не е осъществила контрол. На него му беше направен обиск, след който бяха открити големи количества наркотици, беше съставена преписка и всичко беше дадено на прокуратурата", коментира той.

Чистката в СДВР е без връзка със случая "Семерджиев"

Чистката в СДВР е без връзка със случая "Семерджиев"

Проверките по случая Семерджиев не са приключили

Комисар Тенев каза още, че идеята на служебното правителство била да се проведат честни избори, но вчера чул главния секретар на МВР Петър Тодоров да употребява изрази като "политическото и професионалното ръководство на МВР". "Служебният кабинет не е политически" допълни той.

Сменени бяха доста колеги на територията на страната, които работеха добре при предишните избори, заяви Тенчо Тенев.

"Това е необяснимо. Някой дава лъжлива информация на министъра и той не може да оцени правилно хората, които работят в системата на МВР", смята той.

Началникът на РПУ излиза виновен за всичко и за всички, посочи бившият шеф на столичния КАТ.

Тенчо Тенев оспори обвиненията, че е допуснал чадър над Семерджиев

Тенчо Тенев оспори обвиненията, че е допуснал чадър над Семерджиев

Лично пратил на прокуратурата данни за нарушения на Георги Семерджиев през 2014 г.

"Той не може да стои до 400 човека и да следи какво прави всеки от тях. Има йерархия и всеки знае какви са неговите задължения", каза Тенев.

Не мисля, че директорът на СДВР е човекът, който предлага новите началници на РПУ-та, заяви той.

Комисар Тенев се възмути и от смяната на Светослав Григоров в Кюстендил. "Преди известно време имаше задържани политически лица, които бяха нарушили закона в неговата дирекция. Той си е свършил добре работата. Познавам и бившия директор на ОДМВР - Хасково. Не знам защо се сменят такива почтени служители", коментира той.

Тенчо Тенев обяви, че ще съди Демерджиев.