Криминалистите от Областната дирекция на МВР в Сливен разриха извършителите на тежко криминално престъпление.

По случая е установено, че на 17 юли 38-годишен мъж е намерил майка си пребита и в безпомощно състояние. Жената е незряща и живее в Нова Загора.

Жената е била настанена в болница в Сливен с множество наранявания - фрактура на ръце и лицеви кости. Жената е била с реална опасност за живота.

По случая веднага е започнало разследване. По първоначално събраната информация криминалистите започнали работа по три основни версии за извършването на деянието. Според възприетата водеща версия престъплението е било свързано с дейността на жертвата на нападението. Жената е гадателка.

Полицаите установили, че през 2016 година жената била посещавана от семейство от град Котел, което търсило помощ в алтернативни методи за справяне със здравословен проблем.
Когато обаче методите на врачката не довели до желания резултат, хората решили, че 69-годишната гадателка умишлено им причинявала беди. Тогава семейството решило да търси отмъщение.

На 15 срещу 16 юли обвиняемите проникнали в дома на врачката докато тя спи и ѝ нанесли много удари с твърд предмет.

В хода на предприетите действия, на 2 август криминалистите от ОДМВР Сливен задържали обвиняемите - Д.С. (на 58 години), синът му Г.Г. (на 35 г.) и 26-годишният Г.Б.

Първоначално обвиняемите били задържани за срок до 24 часа, след което мярката им била удължена до 72 часа. С решение на Окръжния съд в Сливен спрямо Г.Г. и Г.Б. е наложена мярка за неотклонение "домашен арест", а спрямо Д.С. - "парична гаранция".