Бургаската районна прокуратура обвини трима за грубо нарушаване на обществения ред и нанасяне на телесни повреди на двама души, по време на инцидент с гостуване на чуждестранни рокери в Бургас, съобщиха от прокуратурата. Тримата обвиняеми са с мярка "подписка".

Година след побоя между привърженици и противници на руските рокери "Нощни вълци" от районната прокуратура -Бургас обвиниха 36-годишния Атанас М. от Поморие, 31-годишния Стойчо Г. от Варна и 40-годишния Светлозар М. от Варна.

Те са обвинени за това, че на 30 юни 2016г. в Бургас, на публично място - в района на бензиностанция "ОМВ" на ул. "Транспортна", в съучастие удряли с ръце и крака в областта на главата и тялото на И.И. и И.Д. През това време Атанас М. плюел по И.И. и с ръка изблъскал мобилен телефон "Айфон" от ръцете на И.Д. в резултат на което дисплеят на телефона се е счупил при падането на земята. Стойчо Г. употребил електрошокова плака, като я опрял в сърдечната област на И.И. и в областта на шията на И.Д.

Тримата са обвинени и за това, че са причинили телесни повреди на повече от едно лице чрез нанасяне на удари с ръце и крака в областта на главата и тялото на И.И. Пострадалият имал счупени страничните десни израстъци на три поясни прешлена. Това довело до трайно затруднение движението на тялото за срок от около 2 до 3 месеца при обичайно протичане на оздравителния процес.

Столичен протест търси ловци срещу пристигналите „Нощни вълци”
Обновена

Столичен протест търси ловци срещу пристигналите „Нощни вълци”

Арести при протест и контрапротест за руските рокери

Другият пострадал - И. Д. имал лека телесна повреда, изразяваща се в лек травматичен оток на носа с кръвонасядане и драскотини по лицето, водещи до болка и страдание.

Атанас М. е обвинен и за това, че при условията на реална съвкупност с горепосочените деяния и на същите дата и място, противозаконно повредил чужда движима вещ - мобилен телефон "Айфон", като щетата е оценена за 600 лева.