Убитият в четвъртък вечерта Веселин Стоименов е отивал на гости при своя позната, когато е бил прострелян. Това каза пред журналисти говорителят на Софийска градска прокуратура (СГП) Павел Панов. Именно тази жена е намерила тялото на Стоименов, който е бил прострелян със седем куршума.

По две основни версии работят разследващите - "бизнес-интереси" или "личен мотив".

"Стоименов не е осъждан и няма висящи дела", посочи Панов.

Под ръководството на Софийска градска прокуратура е започнало разследване за убийството на Веселин Стоименов. Делото се води срещу неизвестен извършител.

До момента са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението.

Назначени са съдебно-медицинска експертиза, биологична експертиза и балистична експертиза. Извършени са претърсвания на два адреса в София, свързани със Стоименов, съобщи Дарик.

Иззети са и записи от охранителни камери, намиращи се в района на убийството.

По две основни версии работят разследващите - "бизнес-интереси" или "личен мотив".

Стоименов не е осъждан и няма висящи дела, посочи Панов, цитиран от БТА.

С „Макаров” със заглушител убили наследника на ВИС-2

С „Макаров” със заглушител убили наследника на ВИС-2

Предполага се, че нападателите са били трима

Делото за убийството се води срещу неизвестен извършител.

До момента са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопрестъплението.

Чудят се как убийците са преминали мощната охрана, за да разстрелят Веско Дебелия
Обновена

Чудят се как убийците са преминали мощната охрана, за да разстрелят Веско Дебелия

Районът е зорко пазен, има 24-часова охрана

Убитият снощи в София бизнесмен Веселин Стоименов е собственика на „Венис Марина“, която стопанисваше лодките за разходка по река Ропотамо, припомня "24 часа". Той е и мениджър на хотелски комплекс “Астория” и съседния “Дюн”, дискотека “Айсберг” и изградения около нея базар в Слънчев бряг, които се свързват с името на Георги Илиев.

В публикация на сп."Тема", Стоименов е посочен като един от управляващите инвестициите на ВИС по Черноморието чрез редица фирми, сред които "Сохо", "Венис", "Айсберг 02", "Алфа кар", "Интертур" - Несебър, и други.

След смъртта на боса на ВИС-2 Георги Илиев, Стоименов продължава да управлява хотелите. Фирми, близки до някогашния ВИС, управляват на концесия Южния плаж и имат търговски обекти и заведения и в самия център на Слънчев бряг, изградени върху парцели, купени на търговете преди десетина години.

 

Веселин Доброславов Стоименов има участие във фирмите EТ „Стоименов мотор спорт”, „Венис” ООД, „Хемус инвест” ООД, „Ер Ви Инвестмънт” ООД, „Сохо ООД”, показва справка в Търговския регистър.

В „Сохо” ООД той е съдружник с известния футболист от близкото минало Даниел Боримиров, в момента шеф на школата на „Левски”. Както е известно, неговата съпруга Афродита е сестра на Христофорос Аманатидис-Таки. В по-ранен етап – 2008-2010 г., съдружник в „Сохо” е била Антигона Янулис, жената, от която осъденият като лидер на наркобанда Димитър Желязков - Очите има син.

В „Хемус Инвест” Стоименов е съдружник с Афродита Боримирова, Радостин Бързанов /чрез „Ирида 71” той концесионира южния плаж в Несебър/ и Красимир Мавров, кандидат за общински съветник от местната коалиция СИЛА на изборите през 2015 г.

Според РИОСВ, която стопанисва резервата, "Венис Марина" вече не е законен наемател, държавата й връща миналогодишната такса в размер на 48 000 лв. Миналото лято обаче лодките отново возят туристи срещу 12 лв. на човек, но държавата отново не получава никаква финансова полза от дейността в резервата.

Адвокатите на "Венис Марина" обаче обжалват всеки акт на РИОСВ и твърдят, че те са изряден наемател.