Пиле не може да прехвръкне над столичния жилищен комплекс „Макси“ след снощния разстрел на 53-годишния Веселин Стоименов, сочен за наследник на Жоро Илиев и фактически ликвидатор на ВИС-2.

Охраната на комплекса не допусна екипа на News.bg, както и други журналисти, във вътрешността, където се намира и местопрестъплението – блок 19, където Стоименов е живял.

С „Макаров” със заглушител убили наследника на ВИС-2

С „Макаров” със заглушител убили наследника на ВИС-2

Предполага се, че нападателите са били трима

Служителите на охранителната фирма категорично отказаха да застанат пред камера, но обясниха, че имат разпореждане от вдовицата на Стоименов и от шефа на охранителната фирма, да не допускат журналисти.

Не е ясно обаче как килърите са проникнали, след като районът е толкова зорко пазен. На мястото има 24 часа охранители, твърди един от служителите на фирмата. Той предполага, че е възможно убийците да са прескочили ограда, която се намира по-нагоре и по-думите му не е трудна за преодоляване.

Охранителите „вардят“ кой влиза и излиза на постове с бариери, които са разположени в близост един от друг и не допускат външни хора, освен живущите. По бариерите, откъдето преминават автомобилите, са монтирани и камери.

Припомняме, снощи, малко след убийството в комплекс „Макси“ на Симеоновско шосе, в непосредствена близост бе опожарен автомобил – в Студентски град.

Запалената в Студентски град кола – открадната в Пловдив

Запалената в Студентски град кола – открадната в Пловдив

Предполага се, че с нея са избягали убийците на Веско Дебелия

Проверява се версията дали килърите на Веселин Стоименов са били именно с въпросното BMW, от което след това са се отървали. Зад Зимния дворец в Студентски град все още личат следите от опожарения автомобил.

Междувременно под ръководството на Софийска градска прокуратура (СГП) е започнало разследване на убийството на Веселин Стоименов. От държавното обвинение поясняват, че делото се води срещу неизвестен извършител. До момента е изяснено, че Стоименов е убит с огнестрелно оръжие. Разпитани са свидетели, извършени са и огледи на местопроизшествието.

От СГП информират още, че са назначени съдебно-медицинска, биологична и балистична експертизи.

Претърсени са и два адреса в столицата, свързани със Стоименов. Разследващите са иззели и записи от охранителни камери, намиращи се в района на убийството.