53-годишният Веселин Стоименов по прякор Веско Дебелия е бил убит с пистолет „Макаров” със заглушител. Това съобщава БНР, позовавайки се на източници от МВР.

Предполага се, че нападателите са били трима. На тялото на убития се натъкнала жена, която живее близо до дома му.

Припомняме, че убитият е сочен за наследник на Георги Илиев и фактически ликвидатор на групировката ВИС-2. Той е убит във входа на блок в комплекс „Макси” снощи малко преди 20.30 часа.

В София убиха наследник на ВИС-2
Обновена

В София убиха наследник на ВИС-2

Собственик и съсобственик е в редица фирми

Нарушени финансови или икономически интереси са основните версии, по които се работи във връзка с разстрела.

Огледите на мястото на убийството продължават. По информация на БиТиВи до тялото на застреляния бизнесмен Веселин Стоименов са открити седем гилзи. Бил произведен и един контролен изстрел в главата.

Стоименов е убит в блок 19 на комплекс „Макси”. Мястото било добре охранявано, като външни лица не могат да влязат, освен ако не са поканени от жители на комплекса.

Захариева притеснена от поръчковите убийства

Захариева притеснена от поръчковите убийства

Очаква бърза работа на разследващите за снощния разстрел

Изяснява се и дали открит минути след убийството опожарен автомобил в Студентски град не е бил използван от стрелците. Според полицията именно опожареното БМВ е автомобилът, с който са избягали нападателите. Версията, по която се работи, е че един от тях е стрелял, вторият го е прикривал, а третият е качал в автомобила наблизо.

За това, че оръжието е било със заглушител се предполага от свидетелски показания пред разследващи, че не чули изстрели, а само слаба пукотевица.

Нова телевизия посочва, че се предполага, че жертвата е била проследена и причакана.

Бизнесменът не се страхувал за живота си и не ползвал охрана, пише „24 часа”, позовавайки се на информация от негов бизнес партньор. Изданието пояснява, че тялото на мъжа е открито от съпругата му Стефка, която подала сигнал в полицията. Семейството имало апартамент във въпросната кооперация.

Записите от охранителните камери около сградата са иззети от криминалистите.