Възрастно семейство загина при пожар в добричкото село Ловчанци тази сутрин, съобщават от полицията. Сигналът за инцидента бил подаден минути след 6.00 часа.

На мястото били изпратени два пожарни екипа. На място огнеборците установили, че в пламъците са загинали 82-годишен мъж и 76-годишната му съпруга.

Огнената стихия е унищожила 120 кв. м покривна конструкция, бяла и черна техника, мебели и дървена дограма. Пожарникарите са успели да спасят от огъня съседните две спомагателни постройки.

10-годишно дете е пострадало при пожар в село Росеново. От горящата постройка пожарникарите евакуирали дете на 10 години. При прегледа по-късно се оказало, че момчето е получило изгаряния 1-ва и 2-ра степен по лицето и шията. Огнената стихия е унищожила покривна конструкция, бяла и черна техника, мебели и друго домашно имущество.

Предполага се, че и двата пожара са причинени от неправилно ползване на печки на твърдо гориво.

Семейство е пострадало при пожар в лек автомобил, оборудван с газова уредба. Инцидентът е станал в Сливенско. 35-годишният мъж, 29-годишната жена и 19-месечният им син получили изгаряния в различна степен. Оказана им е медицинска помощ, а впоследствие детето е транспортирано за лечение в Клиниката по изгаряния в Пловдив.