Жена бе влачена от двама мъже при протеста й срещу поставяне на метални заграждения за място, за което е плануван спорен строеж. Това стана в столичния квартал "Младост 1", съобщи БНТ.

На полянката срещу блок 70 в столичния квартал "Младост 1" строител и инвеститор направиха опит да възобновят строителни действия.

През октомври 2016 г. след спонтанен протест бяха свалени оградите. Няколко месеца по-късно се прави повторен опит. Хората излязоха на спонтанен протест за да кажат "Не" на това строителство.

Община „Младост” заведе дело срещу строеж пред жилищен блок

Община „Младост” заведе дело срещу строеж пред жилищен блок

Представиха нови скандални разкрития за застрояването в квартала

По време на протестните дейности днес строителят и работници на инвеститора са употребили сила срещу гражданите. Те са извлачили две жени от мястото. Едната жена е легнала, за да попречи на поставянето на загражденията, а другата е застанала срещу самия багер.

Малко по-късно от столичния район връчиха констативен протокол на строителя.

Събраха 14 040 подписа за референдум в столичния "Младост"

Събраха 14 040 подписа за референдум в столичния "Младост"

Общинският съвет може с мотивирано решение да отхвърли искането

На 16 декември 2016 година районният кмет Десислава Иванчева атакува решението за строеж на това място с мотив, че има порочност при издаване на разрешително за строеж. Към момента инвеститорът обеща да не строи и да провери издаденият му днес документ.