Софийският районен съд (СРС) отложи първото разпоредително заседание срещу Владимир Стоянов, станал известен като Владо Плацентата. Причината е, че той не е получил обвинителния си акт в определения от закона срок - до една седмица преди заседанието. Плацентата е получил обвинителния акт едва вчера.

Владо Плацентата - с лабилна психика и много опасен

Владо Плацентата - с лабилна психика и много опасен

СГС потвърди мярката му за неотклонение

Владимир Стоянов-Плацентата отново дойде в съдебната зала с кърпа на лицето, която отказа да свали дори пред съдебния състав. Той настояваше още днес делото срещу него да започне и заяви, че не иска другите страни да чакат само заради него. Плацентата представи в писмен вид и становището си по всички точки, които се обсъждат в разпоредителното заседание. На влизане в съдебната зала той бе категоричен, че е невинен, но законът е срещу него.

Отлагането на заседанието се наложи и заради отсъствието на адвоката на доктор Албена Гагова. Адвокатът се оказа ангажиран по друго дело.

Съдебният състав с председател Петя Топалова отложи делото за 22 март.

Владо Плацентата остава на свобода

Владо Плацентата остава на свобода

Щом съм на свобода, значи съм невинен, заяви на журналисти

Припомняме, на 1 юли 2017 г. Владимир Стоянов-Плацентата преби медицинско лице в столичната болница "Шейново" минути след като стана баща.

Той не се поинтересувал от състоянието на съпругата и детето си, а агресивно настоявал да вземе плацентата на новороденото си бебе. След отказа на лекарката да му даде плацентата, тъй като затова си има разписана процедура, Стоянов преби д-р Албена Гагова. Тя беше в тежко състояние в продължение на дни.

Побоят над д-р Гагова стана повод за множество протести на лекари, пациентски организации, които се обявиха твърдо против агресията срещу медиците.

От 1 до 5 години може да лежи Владо Плацентата

От 1 до 5 години може да лежи Владо Плацентата

Причинил лека телесна повреда, "временно разстройство на здравето, неопасно за живота"