От години предупреждаваме, че има спешна нужда от промяна в интеграцията на несоциализираната, маргинализирана част от циганския етнос.Това пишат от ВМРО в позиция до медиите по повод на убийството на дете в самоковското село Ковачевци, като припомнят, че това не е изолиран случай.

Откриха тяло на 7-годишно момиченце в Ковачевци

Откриха тяло на 7-годишно момиченце в Ковачевци

По първоначални данни се касае за насилствена смърт

На жълтите павета или пред президентството ли трябва да се случи подобен брутален акт, за да ни чуят останалите политици, питат от партията. От там призовават вместо държавата да се занимава с гей паради и разпространението на педофилски филми, какъвто според ВМРО е случаят с филма "Змия", част от "София прайд филм фест", политиците да се огледат в какво гето се превръща България. Също така питат защитниците на човешките права кого биха защитили в случая, след като и жертва, и задържан са от малцинствата. 

Още в първите дни на 46-ото Народно събрание ще внесем и ще настояване за спешното приемане на циганската Концепция, която Красимир Каракачанов внесе в миналия Министерски съвет. Ще настояваме и за сериозен обществен дебат, относно химическата кастрация при подобни сексуални престъпления, особено касаещи посегателства над деца, обещават от ВМРО.

Убитото дете в Ковачевци е било удушено

Убитото дете в Ковачевци е било удушено

Ако се докаже, че 16-годишният е извършителят, присъдата му може да бъде намалена, защото е непълнолетен

Припомняме, че по-рано стана ясно, че убитото дете в самоковското село Ковачевци е било изнасилено и удушено. Детето е на 8 години, а не 7, каквато беше първоначалната информация. Все още няма повдигнати обвинения към 16-годишния младеж, който е задържан по случая.

Очаква се скоро да бъдат предадени доказателствата на държавното обвинение и да се изясни неговата съпричастност към убийството. От прокуратурата уточниха, че ако се докаже, че той е извършителят, има възможност присъдата да бъде намалена, защото е непълнолетен.

Преди две години друго убийство на невръстно дете от непълнолетен потресе обществото. Става въпрос за 7-годишната Кристин, която беше изнасилена и зверски убита на 15 август 2019 г. Обвиняемият Мартин Трифонов направи пълни самопризнания, а майката на убитото дете настоя той да получи доживотен затвор.

Юристи обаче прогнозираха, че заради направените самопризнания съдът ще намали присъдата на Трифонов на 30 години затвор.

През септември 2019 г. депутатите подхванаха три проекта за промяна на съкратеното съдебно следствие.

Арестуваха 16-годишен за убийството на момиченце в Ковачевци

Арестуваха 16-годишен за убийството на момиченце в Ковачевци

Детето е било изнасилено

В края на януари 2020 г. Сливенският съд даде на убиеца на детето най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна за убийство по особено жесток начин, опит за изнасилване и блудство. На майката, бабата и дядото на детето осъденият трябва да заплати общо 600 000 лв. за нанесени неимуществени вреди.