Служебният военен министър Георги Панайотов коментира случая в Чешнегирово, за който преди няколко дни беше обявено, че се разследва версия умишлено убийство, а партия ГЕРБ обвини служебния кабинет и поиска оставката на министъра.

Сипят се откровени лъжи, подчертавам - лъжи, досега ги определях за неистини, сега казвам лъжи. Нито МВР, нито Военна полиция имат право да извършават разследване на инцидента. То се извършва от военна прокуратура, поясни министърът.

Отново повтори - Нито МО, нито Военна полиция са могли да повлияят в него, защото не са участвали. Обвиненията ще продължат - целта е да бъдем уязвени, без да имаме вина, категоричен бе той.

ГЕРБ с контраотчет на служебния кабинет: Пълен провал!

ГЕРБ с контраотчет на служебния кабинет: Пълен провал!

Според ГЕРБ Кирил Петков и Асен Василев са бегълци

Припомняме, преди дни стана ясно, че се работи по нова версия за смъртта на старши лейтенант Тодор Манчев, открит мъртъв след инцидента с американски военни в пловдивското село Чешнегирово, а именно - умишлено убийство, което е прикрито като самоубийство.

Старши лейтенант Тодор Манчев беше свидетел по случая "Чешнегирово" от 11 май тази година, при който американски войници атакуваха производствен цех в селото, претърсиха го и "респектираха" персонала. За инцидента се разбра едва след излъчване на кадри в медиите, а преди това институциите мълчаха.

На 19 юли, в района на ПОБ "Ново село" в спално помещение старши лейтенант Тодор Манчев от Служба "Военна полиция" е бил открит в безжизнено състояние с огнестрелна рана. Първоначално случаят бе докладван като самоубийство.

МО изпрати ГЕРБ да питат прокуратурата за "Чешнегирово"

МО изпрати ГЕРБ да питат прокуратурата за "Чешнегирово"

Твърденията им са белег на тревожна неосведоменост