Целенасочено протакане на процедурата с излишно дълги и повтарящи се изявления съзря от своя страна председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов в началото на изказването си, след като на 5-тия час от заседанието на ВСС му бе дадена думата.

Иван Гешев е обединител на нацията, иронично отбеляза Панов, подчертавайки, че именно показаното от главния прокурор в изказването му било пример какво не следва да бъде поведението на един главен обвинител. "Има данни за извършване на престъпления", смята Панов. Малко било обаче да бъде образувано реално обвинение, тъй като законово Гешев би могъл да бъде обвинен само от някой свой подчинен.

Гешев за процедурата във ВСС: Юридически нонсенс

Гешев за процедурата във ВСС: Юридически нонсенс

Нямало критерий кои факти могат или не могат да се изнасят публично

Като поругаване на президентската институция окачестви акцията на прокуратурата в президентството преди година, а реакцията на обществото - започналите протести, били напълно резонен отговор на това. Като във ВСС се вършат безобразия, няма защо да се учудваме, че обществото, журналисти, партии парламентарно или не представени да реагират, посочи Панов.

Панов отхвърли като несъстоятелно възмущението на част от членовете на ВСС, че процедурата е стартирана от правосъдния министър и то от служебен такъв. Според шефа на ВСС е напълно нормално искането за отстраняване на Гешев да бъде инициирано от служебния правосъден министър, след като няма достатъчно членове на ВСС, които да направят това.

Христо Иванов няма високи очаквания от ВСС

Христо Иванов няма високи очаквания от ВСС

ДБ призоваха всички партии да излъчат по едно контактно лице