За наличието на масивна постройка, изградена изцяло върху държавен терен в близост до "летните сараи" в парк Росенец, сигнализира общинският съветник Константин Бачийски. Той го е нарекъл случаят с "Имот 167".

Според зам. председателя на ПП "Средна европейска класа" в кадастъра в рамките на имот 07079.831.167, няма нанесени и регистрирани никакви постройки. В същото време там има триетажна сграда. Неясно е кога е била построена и с чие разрешение.

Прокуратурата не открила никакви документи за "Росенец"

Прокуратурата не открила никакви документи за "Росенец"

Кметът на Бургас и шефът на ДНСК трябва да предприемат действия

Константин Бачийски недоумява как е възможно върху имот, публична държавна собственост, някой да издигне такава сграда, без това да остане незабелязано от държавната власт и нейните представители в Бургас.

Съветникът очаква от областния управител Вълчо Чолаков да изясни обстоятелствата около законността на постройката.

Около летните сараи е като "Бермудския триъгълник" , в които изчезва законността и се изкривява времето и пространството, коментира Бачийски.

Като доказателство той посочва, че до 2018 год. на това място не е съществувало 200-метровото продължение на пристанищния кей. И въпреки че в потвърждение на това има достатъчно снимков материал, според документи съоръжението е било изградено още през 80-те години на миналия век.

"Досега на няколко пъти сезирам по официален ред областния управител по различни казуси с нарушен обществен интерес, като например незаконната "Продажба на общинската поликлиника" в Меден рудник и "Заличаването на общинския път към сараите в Росенец", каза съветникът.

Вместо действия в защита на обществения интерес от Областна управа изтича информация и те опитват чрез посредници да ми влияят, заяви представителят на местната власт.