Тези, граничещи с научна фантастика чул главният прокурор Сотир Цацаров за ареста на кметицата на "Младост" Десислава Иванчева.

Сотир Цацаров очаква бързо да приключи досъдебното производство по случая. В съдебната фаза пък щяло да се разбере кой е прав - разследващите или хората, защитаващи Десислава Иванчева.

Акцията с Иванчева е както законът задължава

Акцията с Иванчева е както законът задължава

До тук каквото било - било, вече ще се действа само по този начин, коментира шефът на новата комисия Пламен Георгиев

Част от думите на защитниците й главният прокурор определи като плод на фантазия. Колегите ми от прокуратурата и антикорупционната агенция си свършиха работата, категоричен бе главният прокурор. Чул и много политически тези.
Според него ако Иванчева не присъствала на огледа, според него разследващите пак щели да са критикувани, че не си вършат професионално работата.

Нека се съсредоточим върху фактите, призова той. Да пропуснем емоциите, да пропуснем спекулата, настоя още Цацаров.

Иванчева и заместничката й остават в ареста

Иванчева и заместничката й остават в ареста

Съдът счита, че има опасност да извършат друго престъпление или да попречат на разследването

Главният прокурор чел, че действията му по случая били първа стъпка към прокурорска диктатура и отрече подобни твърдения. Такъв е законът и той се спазва, отсече той.
Не мисля, че казусът "Иванчева" е нещо, което да е изолиран случай в работата на прокуратурата, заяви още Сотир Цацаров. Случаят показвал взаимодействието между прокуратурата и антикорупционната агенция, която започвала работа сега, за неудоволствие на някои - както се изрази той.

Иначе не за първи път държавното обвинение погвало политици, но подобни акции не били удобни на някого.

Цацаров смутен от позицията на Захариева за ареста на Иванчева

Цацаров смутен от позицията на Захариева за ареста на Иванчева

Тази позиция на целия кабинет ли е, пита Цацаров

Главният прокурор захапа политици, които са коментирали акцията и начина, по който е осъществен огледът на мястото на ареста. Той се обърна със специално обръщение към тях: "Законът е такъв. Този закон го творите вие. Ако считате, че нещо в нашите действия е нередно, а аз считам, че те са в съответствие със закона, разполагате със законодателна инициатива. Променете закона. Ние ще работим по закона, който вие създадете. Но критикувайки нас, че спазваме закона, който вие създавате, вие всъщност критикувате себе си."

Задушили демокрацията с ареста на кмета Иванчева

Задушили демокрацията с ареста на кмета Иванчева

Граждани на "Младост" уверени, че ареста е заради спрени разрешителни за строеж