Заболяване на подсъдим отново отложи делото КТБ. Бившият изпълнителен директор на банката Георги Христов не се яви в спецсъда, а адвокатът му поиска възможност да представи болничен лист, съобщава БНТ.

Съдът назначи експертиза, за установяване на заболяването му и наложи глоба от 1000 лв., защото не е представен съответния болничен лист.

Стана ясно също така, че Цветан Василев е получил в Сърбия шестте призовки, изпратени му чрез властите. Защитата на Василев е на мнение, че банкерът е нередовно призован, но не изтъква доводи. Това е поредното отлагане на старта на процеса. Третият опит за започване на делото ще е на 27 февруари.

Припомняме, на 23 януари мегаделото КТБ отново не тръгна заради отсъствието на Цветан Василев и подсъдимият - Георги Христов.

Цветан Василев е нередовно призован, а Георги Христов не се явява поради заболяване. Припомняме, първи опит да започне делото за фалита на банката бе направен на 13 декември миналата година.

Цветан Василев пак нередовно призован за делото КТБ

Цветан Василев пак нередовно призован за делото КТБ

Още един обвиняем не се яви в съдебна зала поради заболяване

Припоняме, на 13 декември 2017 г. Делото не тръгна заради неполучаване на отговор на съдебната поръчка до Сърбия за Цветан Василев. Василев е нередовно призован, защото не са му връчени призовката и обвинителният акт.

Тогава, в началото на заседанието стана ясно, че призовката на Цветан Василев е върната от посочения адрес, като по сведение на домоуправителя подсъдимият не е бил забелязван във входа от 4 г. Иван Гешев - един от прокурорите по делото, заяви, че делото ще го има и прокуратурата има интерес, то да тръгне. Той заяви, че доказателствата, с които разполагат, ще дадат отговорите на въпросите, които се задават в обществото.

На въпроса защо Делян Пеевски не е в залата, Гешев заяви: "Освен г-н Пеевски, липсват още много лица - и Обама, и Путин, ако искате и Тръмп. За г-н Пеевски няма доказателства към този момент в този предмет на разследване, че е извършил престъпление. Затова го няма в обвинителния акт."

Припомняме също така, че на 9 февруари тази година, депутатите приеха на второ четене предложените от ДПС промени в Закона за банковата несъстоятелност. Законът е известен още като Закон за вторичното разграбване на КТБ. БСП и ДПС се скараха за закона за КТБ в пленарна зала.

БСП и ДПС се скараха за КТБ

БСП и ДПС се скараха за КТБ

Хамид Хамид: Тезите на левицата са щуротии