Забраната на частните лотарии влиза в сила от днес. 

Припомняме, е тя беше гласувана от депутатите в началото на месеца, но едва тази сутрин ще бъде отпечатана в Държавен вестник.

Промените в Закона за хазарта оставят на пазара единствено игрите на Спортния тотализатор и така се елиминират билетчетата на частните фирми. Те трябва да бъдат изтеглени от пазара, а неизплатените до момента печалби няма да се гарантират от държавата.

Ощетените клиенти от своя страна ще могат да потърсят правата си в съда.

Лотарийните билетчета за унищожаване до края на 2020 г.
Обновена

Лотарийните билетчета за унищожаване до края на 2020 г.

Спечелилите да си търсят парите от хазартните босове

С гласуването приключи процедурата по приемане на законопроекта на Валери Симеонов, който предвижда държавен монопол върху хазарта. Този законопроект за втори път се внася в Народното събрание, макар и вече обновен, след като преди две години лидерът на НФСБ не успя да събере подкрепа.

Паралелно с инициативата на Валери Симеонов започна и мащабна проверка в комисията по хазарта, като сред вече бившите й шефове има двама обвинени. Единият се намира в ареста, а другият - под парична гаранция.

Комисията по хазарта ощетила държавата с 500 млн. лв., установили от АДФИ

Комисията по хазарта ощетила държавата с 500 млн. лв., установили от АДФИ

Не са предоставяли данни за извършени проверки

Агенцията за държавен финансов контрол излезе със заключение за 210 млн. лв. несъбрани такси от частния хазарт, като в последствие удвои сумата.

Като обвинен по аферата към момента е и бизнесменът Васил Божков, като се очаква той да бъде екстрадиран от Обединените арабски емирства по искане на прокуратурата на Република България.