В хода на полицейска операция за престъпления, свързани с наркотици, проведена в столичния кв. "Факултета", в момента на покупко-продажба на наркотично вещество са задържани общо 6-ма - петима мъже на възраст от 20 до 39 години и 36-годишна жена.

При личните обиски от мъжете са иззети мобилни телефони и пари. По-късно, след претърсване на лек автомобил, собственост на един от задържаните мъже, е иззета раница, съдържаща голямо количество зелена тревиста маса.

Последвали процесуално - следствени действия на адресите на двама от мъжете /30 и 39 г./. От имотите са иззети голям брой боеприпаси, боен пистолет и старинни монети. В една от претърсените къщи е задържана 36-годишната.

При допълнително проведените оперативно издирвателни действия е извършено претърсване на гараж в кв. "Овча купел", стопанисван от 21-годишния. Там е открита зелена тревиста маса, синтетично вещество с неизвестно съдържание, 5 кашона цигари без бандерол и електронна везна. След експертиза е установено, че иззетото количество тревиста маса е синтетичен канабиноид - 2,670 кг. По случая е образувано досъдебно производство.

Жената и двама от задържаните са разпитани като свидетели и освободени. На останалите трима - на 21,30 и 39 г., е наложена мярка за неотклонение за срок до 72 часа.