Задържаха двама мъже за побой и грабеж на 86-годишен жител на пловдивското село Трилистник.

Нападението е станало през нощта срещу неделя. След побоя от мъжа са отнети 100 лв.

Вследствие на действията на МВР и прокуратурата извършителите са задържани за часове.

Двамата нападатели - на 32 г. и на 16 г., са задържани за 72 часа и предстои да бъде поискано от съда да им наложи мярка за неотклонение "задържане под стража". Установено е, че са имали и предишни криминални прояви, като непълнолетният е с наложена условна присъда за блудство през 2019 г.

На мястото са главният прокурор Иван Гешев и главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. На среща с кмета на селото Гешев е заявил, че въпреки ширещата се епидемия властите няма да допуснат подобни престъпления да останат неразкрити.

Главният прокурор и главният секретар на МВР посетиха 86-годишния пострадал. Гешев осигури допълнителен медицински преглед на възрастния жител на селото и му предостави предпазни маски.

Междувременно от МВР-Бургас съобщиха, че е задържан и мъж за кражба на осем буркана с пчелен мед, брадва, тесла, два чука и пет чувала с дърва от мазе в нощта на 28 срещу 29 март.

23-годишният бургазлия е криминално появен и осъждан. При проведеното разследване било установено и че той е откраднал и камина на стойност 200 лв. на 14 март.