Прокуратурата задържа мним дистрибутор на тютюневи изделия, подлъгвал продавачките на търговски обекти в Добрич с "висящи задължения".

Оказва се, мъжът е действал при условията на опасен рецидив, като до този момент е осъждан общо 12 пъти, от които 10 за измами.

В случая 49-годишният мъж е привлечен като обвиняем за три престъпления, извършени в периода от 8 до 13 септември. А именно за две измами и един опит за измама в търговски обекти.

В магазините обвиняемият Н.А. се представял за дистрибутор на тютюневи изделия, като убеждавал служителите в тях, че собствениците им му дължат пари за минали или предстоящи доставки. В два от обектите успял да заблуди продавач-консултантите и да вземе от тях съответно 800 лева и 470 лева. Третият опит се оказал неуспешен, при който обвиняемият поискал 1000 лева.

В хода на разследването станало ясно, че мъжът е действал по тази схема в Добрич от април месец тази година. Предстои да се изясни неговата съпричастност към други случаи на подобни измами, извършени в града. Събрани са данни и за идентични случаи, регистрирани в градовете Исперих и Шумен.

Мъжът е задържан за срок до 72 часа, като предстои прокуратурата да поиска постоянния му арест. Н.А. е привлечен към наказателна отговорност за престъпление по чл. 211, във връзка с чл. 209, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1, във връзка с чл. 29, ал. 1, букви "А" и "Б" от НК.

Чаровник лъже наивни продавачки и им краде пари

Чаровник лъже наивни продавачки и им краде пари

Осъдиха на 4 години затвор мъж, отмъквал пари и стоки от обекти в София с думите "приятел съм на шефа"