Главна дирекция "Гранична полиция" и полицаи от ОДП-Стара Загора задържаха 32-годишен мъж.

Той е един от организаторите на престъпна група, извършвала трафик на български гражданки за Франция с цел сексуална експлоатация, информираха от пресцентъра на МВР.

Основанието за задържането на П.М. е европейска заповед за арест, издадена от съда в Ница - Република Франция, за сводничество и склоняване към проституция.

32-годишният мъж участвал в организирана престъпна група, която извършвала трафик на български гражданки за Франция с цел сексуална експлоатация.

Това е установено от разследването на съдебната полиция в Ница и от проверките на Главна дирекция "Гранична полиция".

Българките били набирани от различни региони на страната. Те били трафикирани и принуждавани да проституират за разследваната престъпна група, действала във Франция, Испания и Холандия.

Разплитането на случая и разкриването на престъпната дейност на групата започнало, след като две от жените, които се опитвали да се освободят от мрежата, направили признания.

С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Стара Загора П. М. е задържан за 72 часа. Работата по разкриването на цялостната престъпна дейност на групата продължава съвместно със съдебната полиция на Франция.