Оправомощен заместник-министър на околната среда и водите е дал съгласие за превоз на 25 000 тона отпадъци от Италия, съобщават от прокуратурата. 

В хода на разследването на площадка в Плевен са открити огромно количество отпадъци, част от тях - в бали с нарушена цялост на опаковката. Изяснено е, че за тази площадка дружеството, което я използва не разполага със съоръжения за третиране на отпадъци, обектът не е водоснабден и електроснабден, няма назначени работници по трудов договор.

Въз основа на разкритото конкретно нарушение, при издаването на решението за съгласие за трансграничен превоз, главният прокурор е възложил на Върховната административна прокуратура да сезира министъра на околната среда и водите да извърши проверка и предприеме необходимите законосъобразни мерки.

В момента заместник-министри в МОСВ са: Атанаска Димитрова Николова, Красимир Живков и Николай Петров Кънчев. 

Проверяват всички затворени мини дали са складове за боклук

Проверяват всички затворени мини дали са складове за боклук

Трябва да се установи броят, мястото и последният концесионер на мините

Припомняме, че по-рано днес стана ясно, че започва проверка на всички затворени мини дали са складове за боклук.

Днес премиерът Бойко Борисов поиска мораториум на вноса на боклук. Преди дни пък мораториум върху вноса на боклук поискаха от "Атака" и "Възраждане".

За отпадъците от Италия, предназначени за страната ни, се заговори в началото на декември, когато италианските власти заловиха незаконни 815 тона боклуци, предназначени за България. Незаконният товар беше открит във влак. Търговската стойност на боклука се изчислява на 130 хиляди евро.

Борисов поиска мораториум на вноса на боклук

Борисов поиска мораториум на вноса на боклук

Премиерът даде задачата на трима министри