С веществени доказателства и разпит на свидетели продължи делото срещу Йоан Матев. Той е обвинен за убийството на Георги Игнатов през лятото на 2015 г. в Борисовата градина. Матев бе задържан година и половина след самото убийство и от тогава се намира в ареста.

12 файла - седем снимкови и пет аудио файла бяха представени в съдебната зала днес.

Гражданите не съдействали за разкриването на убийството в Борисовата

Гражданите не съдействали за разкриването на убийството в Борисовата

Ако някой е разпознал Йоан и е скрил това, ще бъде наказан

Първите три аудио файла са запис на обаждания на тел.112, за да се повика линейка на мястото на инцидента. Момче и момиче са звънели на спешния телефон, от записите си личи стреса, тъй като не могат да се разберат с оператора за точното място.

Четвъртият запис е телефонно обаждане от Йоан Николов, който дава информация за това, че извършителят на убийството са фенове на Левски от София Запад. Те били наръгали момчето, защото то било от ЦСКА.

На последния пети запис отново до 112 Ангел Ангелов иска да го свържат с полицията, тъй като разполагал със сигурна информация кой е извършителят на убийството. Според Ангелов това са близнаците Богдан и Сашо Божилови от Техникума "Христо Ботев".

Нито Йоан Николов, нито Ангел Ангелов обаче присъстваха в съдебна зала днес.

Съучениците на Йоан Матев го разпознали на видеото

Съучениците на Йоан Матев го разпознали на видеото

Учителката по английски не смята, че той е на записа

На днешното заседание бяха разпитани още съученици на Йоан Матев. Нито един от тях не потвърди със сигурност, че е разпознал Матев на разпространените от МВР кадри, но потвърдиха, че в училището се е шушукало по този въпрос.