Queensrÿche официално обявиха, че новият им албум ще носи заглавието DEDICATED TO CHAOS и ще бъде пуснат на пазара през лятото. Това е първият проект на бандата за Roadrunner Records/Loud & Proud. Групата планира и турне в подкрепа на новото CD, което е записано в родния им град Сиатъл и продуцирано от Kelly Gray.

Tate коментира албума така: "Модерният живот е доста забързан. Усетете ритъма на настоящето с нашия 12-ти студиен проект, DEDICATED TO CHAOS - сблъсък на музикални експерименти, придържани от ритъма на дигиталния код. Наслаждавайте се - слушалките са задължителни."

Албумът на Queensrÿche от 1988 година - Operation: Mindcrime е световно признат за класически концептуален запис за рока, отмъщението и изкуплението и е считан за един от най-важните и значими хард-рок албуми. Последвалият го през 1990 година албум Empire включва #1 сингъла и носител на Грами „Silent Lucidity" - балада, която групата изпълни на церемонията на наградите Грами през 1992 в акомпанимент с оркестър.

През 2006 година, бандата пуска на пазара Operation: Mindcrime II - жестокото продължение на оригинала. След това Queensrÿche тръгват на турне, за да представят и двата албума Operation: Mindcrime и Operation: Mindcrime II. Последният концерт е записан през месец октомври в The Moore Theatre в Сиатъл и издаден в двойно CD/DVD Mindcrime at the Moore. Този проект дебютира на върха на Billboard Top Music DVD Chart и в последствие достига златен статус.

DEDICATED TO CHAOS бележи нова страница във вече внушителната история на Queensrÿche.