със съпругата си Италианският премиер Силвио Берлускони, който е известен със своите амбициозни обещания, учуди всички с последното си – да не прави секс до 9 април, за когато са насрочени парламентарните избори в Италия, предаде Ройтерс.

На парти в Сардиния медийният магнат Берлускони получи благословия от телевизионния проповедник Масимилиано Пусчеду, който му благодарил, че се противопоставя на гей-браковете и защитава семейните ценности.

“Благодаря ти, скъпи отче Масимилиано. Ще се опитам да не те разочаровам и ти обещавам два месеца и половина - до 9 април, да съм в пълно сексуално въздържание”, отговорил Берлускони, цитиран от Il Giornale.

От Ройтерс коментират, че жененият два пъти 69-годишен Берлускони се гордее с добрата си физика и след като си направи козметична операция на лицето и си присади коса, изглежда по-млад днес в сравнение с 2001 г., когато стана премиер.

Той често е критикуван от анализатори и феминистки групи за сексуалните си намеци и шеги.

През юни дори се получи малък дипломатически скандал с Финландия, след като обяви, че е използвал “плейбой тактики”, за да убеди президента на страната Таря Халонен да се откаже от предложението си Европейската агенция по храните да се намира в Хелзинки, след като тя би могла да бъде в италианския град Парма.

Ройтерс припомня и как по време на пресконференция през 2002 г. Берлускони направил комплимент за външния вид на тогавашния датски премиер Андерс Фог Расмусен.

Берлускони се пошегувал: “Той е толкова красив. Дори мисля да го представя на жена ми”.

От Ройтерс добавят, че тази закачка била направена в момент, когато за жената на Берлускони, бивша актриса, се носели слухове, че има афера с известен политик с центристко леви идеи.