Датчанинът Якоб Фуглсанг спечели Критериум дьо Дофине 2017. Колоездачът на Астана доказа, че се намира в супер форма и, че не е дошъл само за една етапна победа в състезанието. Той остана сам в последния 8-ми етап и измина 115-те километра за 3:26:20 часа.

Якоб Фуглсанг спечели шестия етап от Критериум дьо Дофине

Якоб Фуглсанг спечели шестия етап от Критериум дьо Дофине

Крис Фрум попречи на Ричи Порт да финишира първи

Етапът беше много кратък, но много интензивен. Преднината, която успя да си изгради Фуглсанг му даде възможност да изпревари с 10 секунди носителя на жълтата фланелка Ричи Порт. Точно секундите бонификация, които се дават на етапния победител донесоха крайния успех на датчанина.

Порт имаше преднина от 1:02 мин. преди последния ден и се очакваше Крис Фрум да бъде единствената заплаха за победата му. Британецът натисна здраво, търсейки да изръси Порт преди Фуглсанг да атукува заедно с Дан Мартин от Куик-Степ. Двамата промениха динамиката на състезанието и успяха да изградят добра преднина.

Ричи Порт изостана, но намери в сили в края да съкращава преднината на бегълците. Фрум се срина в последните метри и в крайна сметка се класира четвърти в крайното класиране. Той изостана зад третия Дан Мартин с 1 секунда.

Алехандро Валверде остана девети в генералното класиране, а Алберто Контадор единадесети.

Снимка 298600