"Спиди Груп" АД и "Виена Реал Естейт" ЕАД подписаха една от най-големите имотни сделки за годината.

Двете компании окончателно приключиха придобиването на база СОМАТ в софийския квартал "Горубляне", съобщиха от компанията купувач.

С това "Спиди Груп" влиза в бизнеса с недвижимите имоти, като част от стратегията си за диверсифициране на инвестиционното си портфолио. От своя страна, "Виена Реал Естейт" ще има възможност да оптимизира капиталовата си структура и да запази миноритарно участие в този бизнес имот.

Сделката е на стойност 46 милиона лева, като значителна част се финансира от Уникредит Булбанк с дългосрочен заем. Всички имоти, предмет на сделката, са придобити от новоучреденото дружество "София Сити Лоджистик Парк" ООД, в което собствеността е разпределена 76% за "Спиди Груп" АД и 24% за "Виена Реал Естейт" ЕАД.

"Спиди груп" напът да придобие логистичната база на СОМАТ в Горубляне

"Спиди" готви една от имотните сделки на годината

Куриерската компания готова да инвестира огромна сума

"София Сити Лоджистик Парк" ще е и новото търговско име, под което ще оперира логистичната база. Към момента над 95% от нейните площи са заети от компании в сферата на логистика, спедиция, търговска и сервизна дейност, сред които "Мувио лоджистикс", "Балкан лоджистик сървисиз", "Спиди" АД, "Девин", "Балкан стар ритейл", "Ауто Франс", "Европарт", "Глобал рент" и др.

Плановете за развитие на парка ще са фокусирани върху поддържане на дългосрочни отношения с наемателите, подобряване на качеството на услугите и създаване на максимално добри условия за бизнес на компаниите, за които близостта до центъра на столицата е от първостепенно значение.

От "Спиди Груп" АД уточняват, че куриерска компания "Спиди" АД няма никакво отношение към сделката. "Спиди" АД е наемател в логистичната база от 2012 г. и има дългосрочен договор до 2028 г.