Автобус катастрофира днес в планините на Андите в Северно Перу. 25 души загинаха и 13 са ранени. Това съобщават от Reuters по информация на местните власти.

Рейсът се е насочил към град Сорочуко вчера вечерта, когато се е преобърнал и пропаднал по склон в близката река, посочи Олга Бобадила, провинциален прокурор за региона Кахамарка, пред местната радиостанция RPP.

"Все още се събира информация, тъй като инцидентът е станал през нощта на доста пресечен път, неасфалтиран път, където автобусът е паднал в реката", допълни Бобадила.

Местни медии съобщиха, че автобусът е пътувал от близкия град Селендин, който обяви тридневен траур в изявление, споделено от местното правителство.

Комисарят на Селендин Александър Уриарте потвърди в интервю за телевизионната станция Canal N броя на жертвите, като сред ранените е и шофьорът.

От Reuters припомнят, че инцидентите са сравнително чести в този регион на Перу, като около 20 души са загинали при катастрофа през септември миналата година. Още поне 24 са били жертва в друга катастрофа, когато автобус е падна от скален масив през януари 2023 г.

Значителен ръст случаите на денга в Перу

Значителен ръст случаите на денга в Перу

Болестта е взела 117 жертви от началото на годината