Египетските полицаи задържаха един от съучастниците на терориста, който се взриви в предградие на Кайро. Това съобщи "Ал Уатана".

Операцията по залавянето беше осъществена съвместно от министерството на вътрешните работи и дирекцията за национална сигурност. Според съобщенията задържаният е подпомагал атентатора - самоубиец, включително и с експлозиви.

Терорист се взриви край християнски храм в Кайро

Терорист се взриви край християнски храм в Кайро

Няма пострадали богомолци в черквата "Света Богородица"

Полицията е разкрила и самоличността на още двама души, участващи в тази атака. Правоохранителните органи твърдят, че ще бъдат задържани през следващите няколко часа.

В събота неизвестно лице на 30-годишна възраст се взриви в района на Мустадар в покрайнините на египетската столица.

Десетки ранени след експлозия в Кайро

Десетки ранени след експлозия в Кайро

Вероятно не е дело на ислямисти, а инцидент заради жегата

Атентатът е бил насочен срещу църквата "Дева Мария".

През април 2017 г. на Цветница в египетските градове Танта и Александрия бяха извършени терористични актове срещу християнски църкви. Тогава загинаха 45 души, над 120 бяха ранени. След това в страната бе въведено извънредно положение, което все още е в сила. Всички църкви и други места за богослужение бяха взети под засилена полицейска защита.

Египетската полиция предотврати мащабен терористичен акт в Кайро

Египетската полиция предотврати мащабен терористичен акт в Кайро

Открити са 11 самоделни взривни устройства и контейнер с над 65 кг експлозив

Тези дни християните се готвят за Успение Богородично, което се чества на 15 август. В тази връзка бяха въведени допълнителни мерки за сигурност около египетските църкви.