Германия регистрира най-големия брой починали от COVID-19 от февруари насам, докато се бори да спре четвъртата вълна на пандемията, предаде "Ройтерс".

През последните 24 часа са регистрирани 69 601 новозаразени, с 2 415 повече в сравнение с преди седмица, а още 527 души са починали - най-високият брой от 12 февруари, с което общият брой на жертвите от началото на епидемията в страната достигна 104 047 души, уточни германският институт за контрол на болестите "Роберт Кох".

Германия готви задължителна COVID ваксинация

Германия готви задължителна COVID ваксинация

Първо за някои сектори

Въпреки това, седемдневният темп на заболеваемост в страната на 100 000 души продължи да спада, намалявайки до 427 от 432 вчера.

Експерти изразиха съмнения дали показателят означава, че Германия е преминала пика на тази вълна на пандемията, или дали данните са ненадеждни, защото някои здравни власти са толкова претоварени, особено в най-силно засегнатите райони.

Страната се договори миналата седмица да забрани на неваксинираните достъп до всички бизнеси освен най-насъщните като хранителни магазини, аптеки и пекарни, и да засили кампанията за ваксинация.

COVID-19: Германия удря неваксинираните и налага задължителна ваксинация

COVID-19: Германия удря неваксинираните и налага задължителна ваксинация

Неваксинираните няма да могат да влизат почти никъде