Правителството на Русия разпореди временно да бъде прекратено влизането в страната на чужди граждани от Иран и Южна Корея. Тези мерки са предприети за защита срещу разпространението на инфекцията от новия коронавирус, съобщават руските медии.

Пускането на граждани на Иран през държавната граница на Русия е преустановено от полунощ днес. Ограниченията важат за тези, които идват в Русия да работят, учат, както и за частни, туристически и транзитни цели.

Обнадеждаващи новини от Китай: Вирулентността на коронавируса намалява

Обнадеждаващи новини от Китай: Вирулентността на коронавируса намалява

За последното денонощие са регистрирани само 327 нови заразени

Освен това руското външно министерство преустановява издаването на съответните визи на иранците, а министерството на вътрешните роботи - издаването на покани и разрешения за работа.

Руските власти също така ограничават влизането на чуждестранни граждани от територията на Южна Корея чрез самолети, с изключение на летище "Шереметиево" в Москва. Под тази забрана не попадат гражданите на страните от Евразийския икономически съюз, екипажите на самолетите, официалните делегации, както и тези, които имат разрешение за пребиваване в Русия.

Пуснаха ваксина срещу коронавируса

Пуснаха ваксина срещу коронавируса

Ваксината е като софтуерната програма за организма за защита от коронавируса

Вчера руските власти наложиха временна забрана на редовни и чартърни полети до Иран и Южна Корея. Забраната не се прилага за "Аерофлот", Mahan air и Korean Air. Те ще летят до Иран и Южна Корея и обратно само през терминал F на "Шереметиево".

Според последните данни броят на заразените с коронавирус в Китай вече е надхвърлил 78 хиляди души, повече от 2 700 са починали, а над 36 хиляди са излекувани.

Заразените с новия коронавирус извън Китай са над 3 500 души, като 57 души са починали. В Русия са регистрирани два случая на коронавирус, като и двата са с хора, дошли от Китай.

17 са починали от коронавирус в Италия

17 са починали от коронавирус в Италия

650 души са заразените