Иззетият от следствието таблет от дома на германския помощник-пилот Андреас Любиц показва, че той е търсил в интернет методи за извършване на самоубийство дни преди самолетната катастрофа в Южна Франция, при която загинаха всички 150 души на борда.

Това съобщиха от германската прокуратура, предаде Ройтерс.

Също така данните в компютъра му показват, че той е разглеждал информация за вратите на пилотската кабина на самолет и използваните мерки за безопасност в този аспект.

Прокурорите в Дюселдорф заявиха в съобщение, че с компютъра си Андреас Любиц е "търсил информация за начини за извършване на самоубийство" в периода между 16 и 23 март - един ден преди катастрофата, която се случи на 24 март.

Най-малко в един ден Любиц в продължение на няколко минути е търсил информация, отнасяща се до вратите на пилотските кабини и свързаните с тях предохранителни мерки, добавиха разследващите.

Базирайки се на получената информация от първата „черна кутия", която съдържа записа с разговорите в пилотската кабина, разследващите вярват, че 27-годишният е заключил капитана извън кокпита и умишелно е разбил самолета.

Говорителят на германската прокуратура в Дюселдорф Ралф Херенбрюк поясни, че Любиц също е търсил информация за лечение.

„От една страна той е бил заинтересован от методи за лечение, от друга страна от начини за самоубийство", поясни говорителят.

Германските прокурори уточниха, че личната му кореспонденция и историята в браузара не е била изтрита от паметта на таблета.

По-рано стана ясно, че е открита втората „черна кутия" на падналия във Френските Алпи самолет на Germanwings.

Втората "черна кутия" трябва да помогне на разследващите да установят дали самолетът е имал техническа неизправност преди катастрофата.

Airbus A320 се разби във Френските Алпи миналата седмица. Всички 150 души на борда загинаха, включително 16 ученици.