Най-малко 34 ракети бяха изстреляни в четвъртък срещу Израел от ливанска територия, 25 от тях бяха прихванати от системи за противовъздушна отбрана, 5 паднаха на израелска територия. Това съобщиха от пресслужбата на израелските отбранителни сили, предава ТАСС.

Въздушна тревога беше задействана минути по-рано в градовете Бецет и Шломи в Западна Галилея близо до спорната граница на Израел с Ливан.

"След съобщения за прозвучали сирени в района на Западна Галилея (в Северен Израел, близо до границата с Ливан - бел. ТАСС), първоначалното разследване разкри 34 ракети, изстреляни от територията на Ливан към територията на Израел. 25 ракети бяха прихванати от противовъздушната отбрана на израелските сили за отбрана. Пет ракети паднаха на израелска територия. Що се отнася до четирите допълнителни изстрелвания, информацията за местоположението на ракетите се уточнява", се казва в съобщението.

Пресслужбата отбеляза, че "данните не са окончателни".

По-рано през деня израелската армия съобщи, че седем ракети земя-въздух са били изстреляни от ивицата Газа и са се взривили във въздуха.

Насилието в Ерусалим ескалира

Насилието в Ерусалим ескалира

Израелска полиция атакува поклонници в джамията Ал Акса