Проливни дъждове продължават да предизвикват наводнения в Тайланд. Те взеха 12 жертви и оставиха хиляди села частично потопени. Това съобщава Агенция "Франс прес", позовавайки се на информация от властите.

Нивото на водата в някои райони достига до покривите. Наводненията са засегнали над 700 000 души, откакто започнаха преди седмица, информира в свое съобщение Министерството на вътрешните работи.

Най-малко 12 души са загинали, според министерството и местни служители. Дъждът превърна пътищата в реки, наводни обработваема земя и нанесе щети на над 1500 училища в района.

Очаква се пороят да продължи поне още два дни, според метеорологичния отдел в Тайланд, който предупреждава за наводнения.

"Ситуацията е много лоша днес и утре. Продължава да вали проливен дъжд", заяви метеоролог.

Военните бази в целия район са мобилизирани, за да помогнат с евакуацията на пострадалите от наводненията. Осигуряват се временни подслони и се оказва спешна помощ, информират от правителството.

Най-тежко засегната е провинция Након Си Тамарат. Там два военни хеликоптера са изпратени, за да снабдят по въздуха с храна семейства, които са блокирани в домовете си.