Най-малко 20 души са пострадали при попадане във "въздушна яма" на самолет от компанията "Аерофлот", пътувал от Москва до Банкок, съобщи ТАСС, цитиран от завеждащия консулски отдел на руското посолство в Тайланд Владимир Соснов.

"Пострадалите са с множество травми. Сред тях са множество руснаци и чужденци", съобщи дипломатът. По думите му, инцидентът е станал по време на понижение на височината приближавайки към Банкок. По всичко личи, че са пострадали тези, които не са били пристегнати", разказа Соснов.

Той заяви, че ранените са в болница в Банкок. За необходимата консулска помощ на руснаците вече са изпратени сътрудници на посолството.

Както съобщиха от посолството в Русия в Тайланд Кирил Барский, в болницата остават 12 души. "Двама пострадали сега са в операция", уточни дипломатът.

Руското посолство в Тайланд откри гореща линия след инцидента със самолета от Москва.

От летището Суваннапхум, където самолетът кацна в 04:20 часа московско време, съобщиха за 25 пострадали. По данни на аеропорта, в болница остават 19 души. "Останалите пасажери са получили необходимата помощ и са отказали от следваща хоспитализация". Повечето пострадали пътници са били в задната част на самолета.