Италианските спасители откриха телата на още двама работници, изчезнали след взрива във водноелектрическа централа край Болоня, съобщава "Ройтерс".

С тях общият брой на загиналите при инцидента нараства най-малко до петима души.

Три тела бяха открити във вторник, малко след като експлозията разтърси централата, собственост на Enel Green Power, на брега на изкуственото езеро Сувиана. Други двама работници остават в неизвестност.

Водолазите извадиха двете тела изпод отломките в турбинна зала на около девет нива - около 40 метра - под езерото.

Най-малко трима са загинали при взрив в италианска водноелектрическа централа

Най-малко трима са загинали при взрив в италианска водноелектрическа централа

Властите разследват инцидента

Причината за инцидента все още не е установена. Италианската прокуратура е започнала разследване, както е задължително в подобни случаи.

Смъртните случаи засилиха опасенията на профсъюзите относно безопасността на работното място в Италия след поредица от фатални инциденти в заводи и на строителни обекти.

Днес служителите на Enel проведоха 8-часова стачка, а работниците в други сектори проведоха предварително обявено четиричасово спиране на работния процес и протестираха в няколко града в Италия.

Протестиращите държаха транспаранти с надпис "Стига вече!", за да изразят мнението си, че е време на фаталните злополуки на работните места да се сложи край.

Профсъюзите съобщиха, че повече от половината работници на Enel са се присъединили към стачката, но компанията посочи много по-ниска цифра - под 9%.

Намирането на оцелели е малко вероятно след взрива в електроцентралата в Италия

Намирането на оцелели е малко вероятно след взрива в електроцентралата в Италия

Все още не са ясни обстоятелствата около инцидента