Палестинските групировки и Израел се договориха за примирие. То е било постигнато в понеделник вечерта с посредническите усилия на Египет и ООН. Това съобщи "Скай нюз Арабия".

Според телевизията прекратяването на огъня между страните влезе в сила в полунощ местно време.

Израел удари Газа и Сирия

Израел удари Газа и Сирия

След поредния ракетен обстрел

В понеделник вечерта израелските военновъздушни сили започнаха ракетно нападение в покрайнините на Дамаск, където се намира палестинската военна база и където се разработват ракетите, които след това се прехвърлят в Газа и се използват за удари срещу Израел.

Израелската авиация атакува десетки свързани с Ислямски джихад цели в ивицата Газа в понеделник вечер в отговор на ракетни атаки и опит за взривяване на земна мина на границата с анклава в неделя.

Повече от 20 ракети изстреляни по Израел от Газа

Повече от 20 ракети изстреляни по Израел от Газа

"Железен купол" е свалила поне десет от ракетите

Последният ден обмяната на удари се възобнови и продължи. Както съобщава пресслужбата на израелската армия, през изминалия ден радикали от Газа изстреляха над 40 ракети в Израел, около половината от тях бяха прихванати от системата за противовъздушна отбрана на Железния купол.

ВВС на Израел удари отново Газа

ВВС на Израел удари отново Газа

Напрежение в Близкия изток

Премиерът Бенямин Нетаняху предупреди в понеделник, че ако обстрелът от Газа продължи, еврейската държава е готова да започне военна операция там, за да възстанови спокойствието.