Всички в Ница следват призивите да не излизат по улиците, заяви пред БНР Габриел Караоланов, който малко преди нападението в Ница си е тръгнал от празненствата в града.

Над 80 убити при кървав терор в Ница
на живо

Над 80 убити при кървав терор в Ница

Други 100 са ранени, 42 от тях - в критично състояние

"Това, което в момента ми е интересно и за първи път се случва, е абсолютната, гробната тишина в града сутрин за един обикновен работен ден. Даже при нас паркингът обикновено се изпразва, защото хората тръгват на работа. Всички коли стоят (сега). Тихо е, няма хора по улиците, няма хора по балконите", разказа Караоланов.

Друг българин е бил сред хората, в които се вряза камион в нощта срещу петък в Ница. Кирил Георгиев, който е леко ранен в ръката, коментира случилото се телефонен разговор: "Беше истинска касапница", заяви той в ефира на bTV.

"Бях на метри от камиона, но успях да избягам в първата пряка, тълпата ме помете в пряката. Ако бях на пътя на камиона, нямаше да мога да се спася", разказа Кирил.

Всичко е станало много бързо, заради шума от зарята в началото някои хора не са разбрали какво се случва. Имало е много семейства с деца, има деца сред загиналите, каза Кирил Георгиев.

"По улиците имаше трупове навсякъде, хората не знаеха към кого да се обърнат за помощ", разказва още нашият сънародник.

Шофьорът на камиона е бил застрелян 5-10 минути, след като е навлязъл сред хората. Кирил е чул изстрели, но смята, че те са били от страна на полицията.

Хотел "Негреско", който се намира близо до мястото на трагедията, се е превърнал в болница. Хора от заведенията наоколо са помагали с какво могат, bTV.

Българин от Ница: Видях около 30-40 убити
Обновена

Българин от Ница: Видях около 30-40 убити

Чух трясък и гърмеж

Имаше страх, имаше хаос, казва Кирил Георгиев. Той веднага се е обадил на майка си и на свои колеги музиканти. Няма информация за други българи, които да са били на мястото на трагедията.

Припомняме, в петък сутринта от МВнР заявиха, че няма данни за пострадали българи.

Стотина скочиха в морето, за да се спасят от касапницата в Ница

Стотина скочиха в морето, за да се спасят от касапницата в Ница

Kамионът е карал