Полицията не е спряла терориста, който уби десетки души с камион в Ница на Деня на Бастилията през юли, а товарният автомобил получил техническа неизправност. Това съобщава френската телевизия TF1, цитирана от Politico.

Припомняме, нападателят Мохамед Бухлел уби 86 души на 14 юли. ДАЕШ („Ислямска държава”) пое отговорност за атаката на 14 юли, при която Бухлел, който е от Тунис, смаза с камион десетки хора на Promenade des Anglais в Ница. По време на нападението много хора бяха се събрали за празничната заря. Задържани са 8 души във връзка с терористичния акт. Те са от Тунис и Франция.

Неговият 19-тонен камион се движел на зиг-заг през тълпата на Английската алея в четвъртък вечерта, убивайки всеки, който е могъл. Камионът е изминал над 100 метра с висока скорост, преди да се вреже в множеството. Той е мачкал жертвите в продължение на 2 км. 

Новите разкрития, които се основават на полицейски документи, противоречат с предишна информация, че полицията е успяла да спре камиона и нападателя.

Документите също показват, че е отнело 4 минути и 17 секунди, за да елиминират Бухлел, а не 45 секунди, както се твърдеше.