Повече въоръжени полицаи ще се виждат отсега нататък по улиците на Лондон. Това обявиха шефът на полицията в британската столица сър Бърнард Хоган-Хоу и кметът Садик Хан.

Полицейският началник информира, че повече въоръжени служители на реда ще има по добре известните забележителности. Мерките са превантивни след терористичните атаки в Европа, съобщава Би Би Си.

Бърнард Хоган-Хоу обясни, че целта е да се осигури сигурността на обществеността и да се възпират евентуалните нападатели.

Първоначално полицията бе съобщила, че може да увеличи с 600 служителите с оръжие.

Бърнард Хоган-Хоу заяви: „Нямаме разузнавателна информация, че скоро ще има атака, но знаем какво виждаме в Западна Европа”. „Видяхме атаки в Германия, Белгия, Франция и ще е глупаво, ако пренебрегнем това. Затова е важно навън да имаме полицаи с оръжие, които да могат да отговорят”, допълни полицейският началник.

Комисарят посочи, че иска да увеличи въоръжените екипи, тренирани да се изправят срещу тежковъоръжени терористи. Те ще бъдат видими и ще патрулират денонощно.

Нивото за заплаха от тероризъм във Великобритания остава най-високо, което означава, че вероятността от атака е голяма.

Кметът на Лондон Садик Хан от своя страна заяви, че наистина е важно лондончани да бъдат уверени, че полицията, че службите по сигурността и властите правят всичко, за да опазят лондончаните и града в безопасност.

„Това означава, че лондончани ще виждат повече въоръжени полицаи, ще виждат повече въоръжени автомобили”, обясни кметът.