13-годишно момче беше убито, а други четирима души, включително двама полицаи, бяха тежко ранени при нападение с меч на станция на метрото в Лондон по време на пиковия час във вторник сутринта, предава "Ройтерс".

36-годишен мъж е бил арестуван, след като полицията реагирала на сигнали за превозно средство, което се врязло в къща в района близо до жп гара Hainault, се казва в изявление на полицията.

"С голяма тъга можем да потвърдим, че след сериозен инцидент в Hainault тази сутрин почина 13-годишно момче . То беше откарано в болница, след като беше намушкано и за съжаление почина малко след това", каза шефът на полицията в Лондон Стюарт Бел.

Лондонската служба за спешна помощ съобщи, че петима души, включително тийнейджър, са били откарани в болница.

"Това трябва да е бил ужасяващ инцидент за засегнатите." каза заместник-комисарят на столичната полиция Аде Аделекан. "Не вярваме, че има някаква продължаваща заплаха за по-широката общност."

Двама граждани са били хоспитализирани с наранявания, които според властите са без опасност за живота. Двама служители на полицията също все още са хоспитализирани със "значителни наранявания" от прободни рани, които ще изискват операция, но не са животозастрашаващи.

Бел каза, че полицията е използвала електрошоков пистолет срещу 36-годишен мъж, който е бил арестуван 22 минути след първоначалното обаждане.

Той добави, че полицията не смята, че има продължаваща заплаха и че заподозреният е действал сам.

"Не търсим повече заподозрени и този инцидент не изглежда да е свързан с тероризъм", каза Бел.

Полицията каза, че станцията е затворена и че те и службите за спешна помощ поддържат голямо присъствие на мястото на инцидента и околностите.

Кавалерийски коне вилняха из центъра на Лондон и раниха четирима души

Кавалерийски коне вилняха из центъра на Лондон и раниха четирима души

Животните са се освободили по време на рутинно учение