Заразените с новия коронавирус (COVID-19) от началото на епидемията в САЩ надхвърлиха 11 млн. души. Това показват данните на университета "Джонс Хопкинс".

Само за последните 6 дни са се заразили 1 млн. души.

Броят на починалите от началото на епидемията в страната е 246 214 души.

САЩ са най-тежко засегнатата от пандемията страна в света, като са начело по брой на заразени и починали.

САЩ се приближават към 200 000 души с коронавирус за денонощие

САЩ се приближават към 200 000 души с коронавирус за денонощие

Учени прогнозират повече от 400 000 починали от коронавирус в САЩ до март

Сега страната преживява трета вълна на епидемията. Броят на новозаразените на коронавирус е по-висок, отколкото по време на предишните две, въпреки че починалите са по-малко. Здравната система е подложена на изпитание в цялата страна.

На САЩ се пада дял от около 4 процента от населението на Земята, но приблизително 20% от регистрираните заразени с коронавирус.

Главният консултант на американската администрация по инфекциозните заболявания Антъни Фаучи отбеляза в този контекст пред CNN, че президентът Доналд Тръмп е присъствал за последно на заседание на щаба за коронавируса "преди месеци".

Президентът републиканец не е признавал публично за стремителното разпространение на заразата, като вместо това се е съсредоточил върху оспорването на резултатите от президентските избори.

Д-р Фаучи призова администрацията на Тръмп да започне диалог с екипа на новоизбрания президент Джо Байдън, за да осигури плавен преход в борбата с коронавируса.

Байдън настоя за спешни мерки срещу COVID в САЩ

Байдън настоя за спешни мерки срещу COVID в САЩ

Страната регистрира над 100 000 случая всеки ден