Броят на официално регистрираните заразени с новия коронавирус (COVID-19) през изминалото денонощие в Русия се е увеличил с 24 092 души, съобщават руските медии.

С това общият брой на заразените от началото на епидемията в страната достигна 3 544 623 души, уточниха от руския оперативен щаб за борба със заразата.

В относително изражение ръстът на заразените не надвишава 0,7%.

Коронавирус: Русия със сериозен ръст на починалите и заразените

Коронавирус: Русия със сериозен ръст на починалите и заразените

Вече близо 64 000 починали от началото на пандемията

Русия се нарежда на четвърто място в света по брой на заразени от началото на пандемията след САЩ, Индия и Бразилия.

В момента 542 547 души продължават лечението си в Русия.

Броят на руснаците, излекувани от коронавирусна инфекция през изминалото денонощие, се е увеличил с 27 311 души, с което общият брой на възстановилите се вече е 2 936 991 души. За пети пореден ден повече пациенти са изписани от болниците, отколкото се откриват новозаразени. Общият дял на вече възстановилите се е достигнал 82,8%, нов връх от началото на пандемията.

Още 590 души са починали от COVID-19 в Русия през последните 24 часа срещу 555 вчера, като това е най-високият брой жертви за денонощие от началото на годината. С това от началото на епидемията в страната официално обявеният от руските власти брой на починалите е 65 085 души.

Условната смъртност на заболяването (окончателната може да се определи едва след края на епидемията) се е увеличила до 1,84%.

Русия се нарежда на осмо място в света по брой на починали по време на пандемията след САЩ, Бразилия, Индия, Мексико, Великобритания, Италия и Франция. 

Русия отново със сериозен ръст на починалите от COVID-19

Русия отново със сериозен ръст на починалите от COVID-19

Вече над 63 000 починали по време на епидемията