Южна Корея регистрира рекордните 1 097 заразени с новия коронавирус (COVID-19) през последното денонощие, съобщиха южнокорейските здравни власти, цитирани от "Ройтерс". 

Досегашният рекорд от 1 076 заразени беше регистриран в сряда.

Открито е ново огнище на епидемията в затвор в столицата Сеул, където са установени 185 заразени.

Южна Корея с рекордни 1030 нови случаи на COVID-19 за ден

Южна Корея с рекордни 1030 нови случаи на COVID-19 за ден

Страната изпитва все по-големи трудности с овладяването на новата вълна

В страната се регистрират над 1000 заразени с коронавируса за пето поредно денонощие, като това предизвика критики към южнокорейските власти, че са затегнали ограничителните мерки прекалено късно.

В началото на пандемията Южна Корея беше сочена като може би най-успешния пример в световен мащаб, след като бе възприела подход на бързо проследяване на контактите на заразените и масово тестване.

За разлика от предишната вълна на епидемията в страната, която се отличаваше с няколко големи огнища, сега се наблюдават много клъстъри, което засилва безпокойствата заради недостига на легла в болниците.

Общият брой на заразените от началото на епидемията в Южна Корея е 49 665 души. 15 души са починали през последното денонощие от COVID-19, с което общият брой на починалите в страната вече е 674 души.

Броят на пациентите с коронавирус, настанени в болница в тежко или в критично състояние, се е увеличил с трима до 278 души.

Коронавирус: Южна Корея с най-много случаи от началото на епидемията

Коронавирус: Южна Корея с най-много случаи от началото на епидемията

Властите съобщиха за 950 нови случая