В обществената поръчка за изграждането на тол системата са постъпили 6 оферти, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

Припомняме, че обществената поръчка за изграждането на тол системата не възобновена на 18 май. Кандидатите разполагаха с по-малко от 24 часа, за да подадат офертите си.

АПИ стартира отново поръчката за ТОЛ-система

АПИ стартира отново поръчката за ТОЛ-система

Срокът за подаване на офертите е удължен до 17 ч. на 19 май

Регионалният министър Николай Нанков обяви, че над 600 милиона лева губим от липсата на тази система. Това е 2000 километра рехабилитация на път, нов магистрален участък. Трябва да решим проблема с ТОЛ-овете, за да решим и спрем войната по пътищата, категоричен е Нанков.

От "Движение България на гражданите" призоваха премиера Бойко Борисов да спре поръчката. Според тях краткият срок от 1 ден нарушава принципа за равнопоставеност на участниците. Така се нарушавала свободната конкуренция и имало ясен знак за предизвестения край на поръчката.

600 млн. лв. губим от липсата на ТОЛ система

600 млн. лв. губим от липсата на ТОЛ система

Лобито на винетките спирало процеса

Офертите се подаваха в деловодството на агенцията до 17.00 часа днес. Три жалби са постъпили в Комисията за защита на конкуренцията (КЗК). Обществената поръчка е за проектиране, изграждане и въвеждане на електронна система за събиране на тол такси от автомобилите над 3,5 т.

19 месеца е срокът на изпълнение на поръчката, а индикативната й стойност е 200 млн. лв. без ДДС.

ДБГ настояват Борисов да спре обществената поръчка за ТОЛ системите

ДБГ настояват Борисов да спре обществената поръчка за ТОЛ системите

Искат прокуратурата да провери всички обществени поръчки на АПИ

От Пътната агенция припомнят, че тол системата ще замени сегашните винетки за събиране на пътни такси.