АПИ търси IT експерт с обявена заплата 510 лв. минимум, като националното тол управление предвижда ръководна позиция срещу заплата, съобщава БТВ. 

"Нивото, на което отговаря началникът на отдел, е така нареченото ниво седмо от класификатора на професиите, което означава, че неговата заплата ще варира от 1400 до 2800 лв.", обяснява специалистът по киберсигурност Спас Иванов.

2 900 лв. достигат заплатите в IT-сектора

2 900 лв. достигат заплатите в IT-сектора

По покупателна способност един български програмист води живот с доста по-висок стандарт от колегите си във Великобритания

АПИ коментира, че 510 лв. е минимумът, който трябва да се обявява по наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация.

Самата обява е публикувана преди минималната работна заплата да стане 560 лв. Средната заплата на IT специалист е над 1200 лв., в частния близо 2 600 лв., според статистиката, като IT специалистите получават и бонуси, обясняват специалисти.

"Има фирми, които предоставят не само спорт, не само работа от вкъщи, но и разговор с психолог или финансист, който да ви помогне с личните финанси", допълва Надя Василева от фирма за подбор на кадри.

Експертът, търсен от АПИ ще отговаря за сигурността и поддръжката на информационната система за винетките и тол таксите.

Капш нямат ангажимент към продажбата на винетки

Капш нямат ангажимент към продажбата на винетки

Ежедневното опериране със системата е под контрола на АПИ

Припомняме, от 1 януари трябваше да тръгне системата за продажба по електронен път на винетки за тази година под шапката на новосъздаденото преди шест месеца тол управление.

Още в първия работен ден обаче се оказа, че в цялата страна няма никаква готовност за продажба, системата не работи, на граничните пунктове дори няма монтирани терминали.

Премиерът Борисов даде срок до 10-15 дни всички проблеми да бъдат решени, въпреки че още 3 януари беше обяснено, че терминали на всички гранични пунктове ще има едва в края на месеца.

Скандалът до този момент струва 4 уволнения в АПИ, като последното е от тази сутрин - на шефа на Агенцията Светослав Глосов.

Продават електронни винетки и на касите в бензиностанциите ОМВ, може да се заплащат в брой, съобщиха от АПИ. От 8 януари 2019 г. започна поетапната продажба на е-винетки в клоновете на Български пощи в цялата страна.

Припомняме, в селата, където няма интернет, не се предлагат електронни винетки и шофьорите трябва да пътуват до място, където има интернет.

Електронна винетка може да бъде купена на каса и платена в брой в Областните пътни управления, в офисите на Easy Pay и на мобилния оператор А1.

Борисов поиска и получи оставката на шефа на АПИ

Борисов поиска и получи оставката на шефа на АПИ

След среща рано тази сутрин в Министерски съвет