Цените на българските оранжерийни зеленчуци и през тази седмица са по-високи в сравнение с тези на вносните зеленчуци, въпреки общата тенденция към поевтиняване. според данни на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата.
Има повишение в цените на картофите и ябълките, съобщи БНР.
Цената на захарта през тази седмица се покачва с 0,5 процента.
Кравето сирене поевтинява.
Justice for ALL
на 09.05.2011 в 04:41:56 #5Вместо да видят защо е така, нашите фермери само се тюхкат, че продукцията им била по-скъпа от вносната. Ми погледнете къде и как е произведена и се научете, бе.
Рошко
на 08.05.2011 в 16:54:21 #4Luftflotte 1 , те за това на запад домати, краставици, маруля и чушки имат еднакъв вкус, на найлонови торбички. Айде да говорим честно, качествените зеленчуци са вече скъпи. За това в Германия био-доматите са 6 евро килото, и пак няма вкус на истински домат...
Luftflotte Eins
на 08.05.2011 в 15:22:59 #3Ебати изненадата ! Българският цървул никога не е можел да произведе каквото и да е конкурентно, дори и с африканска заплата, никакви инвестиции в техника, машини и хоу-хау, никакви осигурвки и никакви платени данъци. Ако трябваше да е като Запад доматите му щяха да са по 30 лева килото ако въобще произведе нещо, а не изпие парите !

Roko_2
на 08.05.2011 в 14:26:20 #2Българина е богат човек всичко внася от чужбина
Всички хамали на света работят за бай Ганьо Европееца

bobix
на 08.05.2011 в 13:48:32 #1Естествено. Защото нашите остават по-истински от чуждите. Чуждите гонят количество на квадратен метър производство. Постигнато с много ГМО, химикали и др. средства с единствената цел - печалба. Но за съжаление внасяме този "добър" опит и тук само и само да оцелеем. Ето малък пример с "млеката" данон. От тогава и ние се научихме да правим "млека" в кавички.Както и "меса". Сега ще се научим и на "зеленчуци".