Над 450 обекта в цялата страна са включени в кампанията на Министерството на икономиката и индустрията (МИИ) " Достъпно за вас". Това стана ясно от коментар на икономическия министър Богдан Богданов пред БНТ.

Проблем в кампанията се оказала информираността. Кампанията е фокусирана върху 50 продукта и е насочена към най-уязвимите, по думите му.

Има конкуренция на пазара, според министър Богданов.

Разширяват инициативата "Достъпно за вас"

Разширяват инициативата "Достъпно за вас"

Обсъжда се и промяна в ръководството на КЗП

Комисията за защита на потребителите (КЗП) по определени процедури е действала репресивно, посочи той. От 34 дела 31 са паднали в съда. Бизнесът и потребителите са снели доверието си от КЗП. Затова и Богдан Богданов настоява за оставката на ръководството на комисията. Това ръководство не работи, подчерта министърът на икономиката. Той не може еднолично да смени ръководството на комисията. В момента се обсъжда новия състав на КЗП. Очаквам бързо решение, отсече Богданов.

Преизпълнихме целите, които си поставихме, каза още той. Ако имаме подкрепа, ще продължим да работим, посочи той във връзка с предстоящата ротация в кабинета, която била технически елемент, по мнението му.

Шефът на КЗП пак отказа да подаде оставка

Шефът на КЗП пак отказа да подаде оставка

Стоил Алипиев не открива пропуски и грешки в работата си

Трябва да се справим с наследени проблеми, обясни икономическият министър. Голяма част от проблемите в Държавната консолидационна компания (ДКК) не са решени, коментира още той. 500 милиона лева са изхарчени, а работа не е свършена, по думите му. ДКК като структура е лишена от смисъл, е мнението на министъра на икономиката. Тя ще бъде преструктурирана и закрита. Констатираните нарушения са дадени на прокуратурата.

Възстановени са 45 млн. лв. на ДКК за нереализирания правителствен комплекс

Възстановени са 45 млн. лв. на ДКК за нереализирания правителствен комплекс

Ще спре изплащането на десетки милиони лихви, увери икономическият министър Богдан Богданов