"В рамките на 7% комисионна за доставчиците на услугата или се оправяте, или не тръгва тол системата. Толкова". Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на среща с превозвачите в Министерския съвет.

И сега в рамките на тези 7% трябва да се свърши всичко. Ако не свършите в рамките на тези 7%, няма тол система. Ясен ли съм". Така се обърна министър-председателят към шефа на тол системата проф. Олег Асенов.

Превозвачите остават подозрителни към тол системата

Превозвачите остават подозрителни към тол системата

Надяват се Бойко Борисов да ги чуе

С оглед недоволството на превозвачите премиерът Борисов заяви, че днес макроикономическите данни ни дават като най-добри в Европа. "Финансово и икономически сме по-стабилни от Германия и Холандия, ние вместо туй да си говорим и ме занимават с 2 лева, с 5 лева", негодува министър-председателят.

Технически в рамките на 25 дни можем ли да се справим, запита Борисов и даде срок до 27 март всичко да се направи.

Борисов не се занимава с тол таксите, но ще обяснява в парламента

Борисов не се занимава с тол таксите, но ще обяснява в парламента

Спим спокойно заради нулевата миграция вече 4-та година

Към момента освен един GPS доставчик нито един друг от GPS доставчиците няма сключен договор с националните доставчици, алармираха превозвачите по време на срещата с премиера.

Ако не се свърши работа, ще бъдат сменени доставчиците, увери Бойко Борисов превозвачите. Те от своя страна (транспортният бранш - б.р.) декларираха, че са "за" тол системата, искат да плащат, но някой на техен гръб искал да изкара доста пари.

Борисов и превозвачите се разбраха за тол системата
Обновена

Борисов и превозвачите се разбраха за тол системата

Тя ще стартира на 1 март с предложените от превозвачите тарифи