От Българската стопанска камара настояват да бъдат отменени текстовете от извънредния закон, свързани с въвеждане на фиксирани цени или определянето им по административен път. Те заявяват това в своя официална позиция по повод частичното вето, наложено днес от президента Румен Радев.

България е държава с функционираща пазарна икономика, която изисква способност на икономическите субекти за справяне с конкурентния натиск и пазарните сили, както на българския, така и на европейския и международните пазари, подчертават от БСК.

Според тях последствията от въвеждането на фиксирани цени ще са пагубни за икономиката ни.

Борисов сърдит на Радев: Кое наложи да ме нападне в гърба?
Обновена

Борисов сърдит на Радев: Кое наложи да ме нападне в гърба?

С ветото си Радев проявил егоцентризъм

По тази причина независимо от настоящата кризисна ситуация те призовават да се приложат пазарни подходи за преодоляване на изкривявания и злоупотреби с цените на дефицитни стоки.

От БСК смятат, че тези мерки няма да доведат до допълнително намаляване на конкурентоспособността на българската икономика.

Припомняме, днес президентът Румен Радев наложи частично вето върху извънредния закон, след като по-рано през деня от АИКБ настояха за това.

Вчера от партия "Воля" се обявиха против текст от закона за извънредното положение.

На 20 март депутатите поспориха около час за заглавието на извънредния закон.

След като решението на президента стана ясно, премиерът Бойко Борисов заяви, че ветото било неочаквано и го определи като проява на егоцентризъм.

Радев налага частично вето върху закона за извънредното положение
Обновена

Радев налага частично вето върху закона за извънредното положение

Това обяви той в Президенството