Бизнесът замразява инвестиционните си и предприемачески проекти, икономическата криза в страната се задълбочава. Това заяви пред БНР председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. По думите му предстоят тежки месеци.

По думите му е логично в такива условия бизнесмените да са по-предпазливи за нови предприемачески инициативи.

"Вече има свиване на производството, ще започнат съкращения, защото мярката "60:40", ако вземем като пример, не повлия по най-добрия начин, защото се оказа, че тези, които работят, получават 100% от заплатата си, а тези, които не работят и се включат по тази мярка - и те получават 100% от заплатата", каза Симеонов.

От БТПП притеснени за въвеждането на различни данъчни ставки за ДДС

От БТПП притеснени за въвеждането на различни данъчни ставки за ДДС

Само единна ставка за ДДС щяла да осигури баланс на интересите на всички сектори

Икономистът каза, че в условията на политическата нестабилност, бизнесът се притеснява и за прилагането на помощните мерки в икономиката.

Корупционните практики плашат бизнеса. Тези фирми, които вече са се настанили, те са преодолели тази корупционна бариера, но за другите това си е стрес и притеснение, каза Симеонов.

Няма страшни избори и управляващи, ако те се съобразяват с това, което констатират анализаторите като недостатък на икономическата среда, коментира председателят на БТПП.